Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 50 ml apă
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță drojdie
  • Jumătate linguriță sare
  • 1 linguriță rozmarin

Mod de preparare:

Într-un bol, punem apa caldă ( nu fierbinte! ) în care dizolvăm apoi drojdia, adăugând și sarea și un praf de zahăr. Adăugăm apoi și vinul, uleiul, rozmarinul și amestecăm foarte bine.
Treptat, adăugăm și făina și frământăm un aluat ferm și ușor de modelat.

Din aluatul astfel obținut, rupem bucățele, cam de mărimea unei nuci și lungi de un deget. Rulăm apoi bucățile în bastonașe de 4 cm. Răsucim bastonașele în jurul degetului arătător, unim capetele.
După ce am format biscuiții, punem apă cu sare la fiert.

Când apa începe să clocotească, dăm focul mic și punem în apă o parte din covrigei. Fierbem pentru câteva minute, până se ridică la suprafață, apoi îi scoatem din apă cu ajutorul unei palete.
Îi scurgem bine de apă și îi așezăm pe tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem covrigeii timp de 30 de minute aproximativ, la 175 de grade Celsius.
Sunt gata atunci când se rumenesc ușor deasupra.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro