Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Batoane de casă delicate și aromate – Sunt fragede și delicioase, pur și simplu se topesc în gură!

Ingrediente necesare:

  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 100 g lapte condensat
  • 300 g zahăr tos
  • 10 g agar-agar (gelifiant natural vegetal)
  • Vanilie după gust
  • 150 g apă
  • 2 albușuri
  • 1 praf acid citric
  • Pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Punem untul într-un bol și îl mixăm timp de 5 minute, până obținem o consistență spumoasă. Încorporăm laptele condensat.

Punem zahărul într-un vas. Adăugăm gelifiantul, vanilia și amestecăm bine. Adăugăm apa și omogenizăm după care punem vasul pe foc mic până siropul dă în clocot.

Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de acid citric. Mixând continuu, turnăm peste spumă siropul de zahăr după care încorporăm și untul cu laptele condensat.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o formă de 23*23 cm. Acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider pentru 2-3 ore.

Ulterior, porționăm și dăm bucățile prin pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!