Pastramă din piept de pui, la cuptor – Spune “Adio!” mezelurilor pline de E-uri – Pentru a pregăti această rețetă gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 700 g piept de pui
- 250 ml apă
- 2 lingurițe sare
Ingrediente pentru marinadă:
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1/2 linguriță coriandru
- 1/2 linguriță boia
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 linguriță ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm 200 ml de apă. Adăugăm sarea, boabele de piper, frunza de dafin, sarea și amestecăm bine.
2. Curățăm carnea de pui și o așezăm în saramură. O lăsăm 2 ore.
3. Într-un bol separat, zdrobim boabele de muștar. Adăugăm coriandrul, boaiaua de ardei, uleiul și sucul de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.
4. Scoatem carnea de pui din saramură și o tapetăm cu marinada pregătită anterior.
5. Așezăm carnea într-o tavă de copt acoperită cu folie de aluminiu. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post