Pastramă din piept de pui, la cuptor – Spune “Adio!” mezelurilor pline de E-uri

Pastramă din piept de pui, la cuptor – Spune “Adio!” mezelurilor pline de E-uri – Pentru a pregăti această rețetă gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 250 ml apă
  • 2 lingurițe sare

Ingrediente pentru marinadă:

  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1/2 linguriță boia
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță ulei vegetal

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm 200 ml de apă. Adăugăm sarea, boabele de piper, frunza de dafin, sarea și amestecăm bine.

2. Curățăm carnea de pui și o așezăm în saramură. O lăsăm 2 ore.

3. Într-un bol separat, zdrobim boabele de muștar. Adăugăm coriandrul, boaiaua de ardei, uleiul și sucul de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.

4. Scoatem carnea de pui din saramură și o tapetăm cu marinada pregătită anterior.

5. Așezăm carnea într-o tavă de copt acoperită cu folie de aluminiu. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!