Ingrediente necesare:
- 250 ml chefir
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 1 ou
- 1-2 lingurițe praf de copt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri smântână
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm pudra de cacao și zahărul. Amestecăm bine.
2. Într-un bol separat, turnăm chefirul. Adăugăm oul, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui mixer.
3. Amestecăm cele două compoziții.
4. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura 180 de grade, timp de 35 de minute.
5. Pentru sos, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus. Punem la fiert la foc mic și mixăm până obținem un sos fin și omogen. După ce s-a copt, decorăm checul cu sosul respectiv.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post