Prăjitură Dalmațian cu cremă de vanilie și frișcă – Se prepară din 6 ouă, 12 linguri făină, 1 l lapte, 250g unt și…
Ingrediente necesare pentru blatul simplu:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr tos
- 6 linguri făină
- 1 lingură ulei
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru blatul cu cacao:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr tos
- 6 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 lingură ulei
- 100 ml lapte
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru însiropat:
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr tos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 10 linguri zahăr tos
- 250 g unt
Alte ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blatul simplu, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. Adăugăm uleiul și încorporăm cu o spatulă făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 34*40 cm cu hârtie de copt.
Pentru blatul cu cacao, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm laptele, uleiul și la final făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Punem cele două compoziții, alternativ, în tava pregătită. ( ca tabla de șah ). Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade până prăjitura trece testul cu scobitoarea. După coacere, însiropăm prăjitura cu un amestec de lapte și zahăr.
Pentru cremă, pregătim budinca ca de obicei și o lăsăm să se răcească. Separat, mixăm untul spumă și îl încorporăm treptat în budinca rece.
Întindem crema peste prăjitură și punem deasupra frișca bătută. Decorăm cu ciocolată rasă și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!