Mâncărică economică și gustoasă – Budincă cu varză și smântână

Mâncărică economică și gustoasă – Budincă cu varză și smântână – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg varză
  • 320 g smântână
  • 8 ouă
  • 320 g făină
  • 200 g semințe susan
  • 20 g praf de copt
  • sare, verdeață

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem varza cât mai mărunt.

2. Procedăm la fel cu verdeața, pe urmă o amestecăm cu varza pregătită anterior.

3. Într-un bol, batem ouăle. Adăugăm smântâna, făina, sara și praful de copt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm uniform amestecul de varză și verdeață. Pe deasupra, adăugăm sosul pregătit anterior iar la final condimentăm cu sare și piper. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… O varză, câteva ouă, făină și cașcaval – O bunătate de rețetă pe care nu am știut-o până acum

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1,5 kg varză
  • 15 linguri făină
  • 200 g brânză topită
  • 8 linguri smântână
  • 12 ouă
  • 40 ml ulei
  • 600 g cașcaval
  • 6 căței de usturoi
  • verdeață
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem mărunt varza. O frecăm cu sare și o lăsăm 10 minute.

2. Într-un bol, batem 3 ouă cu ajutorul unui mixer. Adăugăm jumătate din cantitatea de făină și amestecăm bine. Turnăm compoziția obținută peste varza pregătită anterior.

3. Treptat, adăugăm făina rămasă și amestecăm până obținem un aluat omogen.

4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim clătitele la foc mic. Coacem pe ambele părți, până se rumenesc frumos.

5. Așezăm clătitele pe o farfurie. Punem ouăle rămase la fiert.

6. După ce s-au răcit, dăm ouăle prin răzătoare. Procedăm la fel și cu usturoiul, cașcavalul. Verdeață o tăiem mărunt.

5. Amestecăm ingredientel menționate mai sus. Adăugăm smântâna și brânza topită. Amestecăm bine până obținem un sos moale și omogen.

6. Tapetăm clătitele cu umplutura pregătită anterior. La final, decorăm cu verdeață.

Să aveți poftă!