Rețetă rapidă – Clătite cu cașcaval, usturoi și pătrunjel – Clătite aperitiv simple și gustoase

Ingrediente necesare:

  • 1 cană făină
  • 1 cană și jumătate lapte
  • 1 cățel usturoi sau după gust
  • 150 g cașcaval ras
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei
  • 25-30 g unt – opțional

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică și tocăm mărunt pătrunjelul.

Amestecăm făina cu praful de copt. Batem ouăle împreună cu zahărul și cu sarea.

Încălzim un pic laptele și turnăm peste ouăle bătute. Amestecăm. Adăugăm și făina și amestecăm până la omogenizare.

Încorporăm și pătrunjelul, usturoiul pisat și cașcavalul ras. La final, încorporăm și uleiul și aproximativ 25-30 grame de unt. Mixăm totul până la omogenizare.

Coacem clătitele într-o tigaie cu un pic de ulei încins, pe ambele părți.

Savurați cu poftă! Poftă bună!