Cea mai simplă rețetă – Fără lapte, fără ouă – Negresă de post, cu glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 600 g făină
- 300 g zahăr
- 300 ml apă
- 3 linguri pudră de cacao
- 4 linguri ulei
- 1 sticluță esență de rom
- 1 plic praf de copt
- 100 g stafide
- 100 g miez de nucă
- Sare
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 6 linguri apă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri ulei sau unt
- 2 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, punem toate ingredientele necesare într-un bol mare și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcorească.
Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas. Fierbem timp de câteva minute, amestecând până la omogenizare.
Turnăm glazura caldă peste blat și o întindem uniform.
Savurați cu poftă! Poftă bună!