kiloRețete
joi, septembrie 21, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Ciulama de pui și ciuperci, în sos de smântână – Bună de te lingi pe degete!

Ciulama de pui și ciuperci, în sos de smântână – Bună de te lingi pe degete!

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 cepe medie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de țelină (50 g)
  • 1 ardei gras roșu
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 350 ml smântână (cu 25% grasime)
  • 50 g făină
  • 50 g unt (80% grăsime)
  • 3 – 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • Se curăță, se spală și se taie carnea în bucăți medii.
  • Se curăță o ceapă, morcovul și țelina. Ceapa și țelina se taie în bucăți mari, iar morcovul se taie în rondele groase.
  • Într-o oală încăpătoare se încinge puțin ulei și se călesc legumele pregătite anterior, timp de 3 minute.
  • Se adaugă carnea, se acoperă cu apă rece (aproximativ 1,5 l de apă), se adaugă un praf de sare și se lasă la fiert la foc mediu.
  • Atunci când supa începe să fiarbă, se reduce focul la minimum, astfel încât carnea să fiarbă fără clocot, și se îndepărtează spuma formată la suprafață. Se mai lasă supa pe foc până când carnea va fi bine pătrunsă.
  • Cât timp fierbe carnea, se toacă cea de a doua ceapă, se curăță și se taie în bucăți medii ardeiul, iar ciupercile se taie în sferturi.
  • Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se adaugă untul. După ce untul s-a topit se adaugă ceapa și un praf de sare și se călește până ce aceasta devine sticloasă. Ulterior se adaugă ardeiul, călindu-se la foc mic și amestecând periodic.
  • După ce ardeii s-au înmuiat, se adaugă ciupercile și se continuă călirea legumelor la foc mediu, până când se înmoaie ciupercile. Se oprește focul și se lasă tigaia cu legume deoparte.
  • După ce carnea s-a fiert, se scot bucățile de pui din supă. Se strecoară supa printr-o sită fină, astfel încât legumele să fie îndepărtate, și se depozitează lichidul într-un vas curat.
  • După ce oala în care a fost gătită supa a fost curățată, se adaugă bucățile de pui înapoi în oală, se adaugă 600 ml din supa strecurată și se pune pe foc, la înfierbântat.
  • Tigaia cu legume se pune din nou pe foc, la înfierbântat, și se adaugă 100 ml din supa strecurată. Se amestecă și se toarnă conținutul tigăii în oala cu carne.
  • Într-un bol mare se adaugă smântâna, se cerne treptat făina, amestecându-se constant, astfel încât făina să se încorporeze în amestec fără a se forma cocoloașe.
  • Se adaugă, treptat, câte un polonic din supa fierbinte din oală peste amestecul de smântână, amestecându-se încontinuu. Se adaugă atâta supă cât să se lichefieze și să se înfierbânte amestecul, preîntâmpinând astfel separarea smântânii.
  • Se toarnă tot conținutul bolului în oala cu carne, se amestecă ușor și se lasă la fiert, la foc mic, pentru 10 minute.
  • Se adaugă usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper, după gust, și se decorează cu pătrunjel verde.

Poftă mare!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Cartofi la tavă – Cartofi cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi – Rețetă simplă, rapidă, super gustoasă

Cartofi la tavă - Cartofi cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi - Rețetă simplă, rapidă, super gustoasă

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Salată asortată pentru iarnă – Salată cu castraveți, varză, roșii, ardei, ceapă și morcovi
Fără categorie

Salată asortată pentru iarnă – Salată cu castraveți, varză, roșii, ardei, ceapă și morcovi

Minciunele pe bază de chefir – Pufoase, moi și deosebit de gustoase
Fără categorie

Minciunele pe bază de chefir – Pufoase, moi și deosebit de gustoase

Cu această rețetă veți avea mare succes – Rețeta de aluat pentru o Pizza perfectă
Feluri principale

Cu această rețetă veți avea mare succes – Rețeta de aluat pentru o Pizza perfectă

Rețeta veche, tradițională – Cea mai iubită rețetă pentru nuci umplute
Fără categorie

Rețeta veche, tradițională – Cea mai iubită rețetă pentru nuci umplute

Rețetă tradițională – Cozonac cu umplutură bogată de nucă – Rețetă tradițională – Baigli cu nucă
Rețete

Rețetă tradițională – Cozonac cu umplutură bogată de nucă – Rețetă tradițională – Baigli cu nucă

Slănină marinată în coji de ceapă (cu foi de dafin, usturoi, și sare) – Slăninuță de casă fragedă, gustoasă și savuroasă – Rețetă simplă
Fără categorie

Slănină marinată în coji de ceapă (cu foi de dafin, usturoi, și sare) – Slăninuță de casă fragedă, gustoasă și savuroasă – Rețetă simplă

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate