Ce poți face cu orezul rămas de pe-o zi pe alta – Desert delicios cu lapte, orez, zahăr și ouă – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 600 ml lapte
- 500 g orez fiert
- 200 g zahăr
- 10 ouă
- sare
- 200 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele și amestecăm bine.
2. Adăugăm orezul pregătit anterior și untul topit. Amestecăm foarte bine.
3. Într-un bol separat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm zahărul și amestecăm bine.
4. În amestecul de orez, adăugăm spuma de albușuri. Mixăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
5. Turnăm aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu ulei.
Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 45 de minute.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post