Dovlecei la cuptor, în sos de smântână – Aveți nevoie de 3 dovlecei, 100g smântână, 50g unt, 2 ouă, usturoi și condimente

Ingrediente necesare:

  • 3 dovlecei, mărime medie
  • 100 g smântână de gătit, grasă
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 cățel usturoi
  • Sare, piper, boia

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii și tăiem în rondele de 0,5 cm. Sărăm rondelele și le lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Într-un bol, amestecăm smântâna cu untul, piperul, cu usturoiul pisat și cu ouăle.

Pregătim tava de copt.

Scurgem rondelele de dovlecei de lichidul în exces și transferăm în tavă.

Turnăm amestecul de smântână peste dovlecei și presărăm deasupra boia.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!