Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle de casă pufoase și gustoase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 550 g făină
- 240 g lapte rece
- 8 g drojdie
- 50 g zahăr
- 2 ouă
Alte ingrediente necesare:
- 60 g unt moale
- un vârf de sare
- 2 linguri miere
- 1 lingură apă fiartă
Mod de preparare:
Într-un bol adăugați făina, laptele, drojdia uscată, zahărul și începeți să frământați.
Încorporați ouăle și un praf de sare.
Treptat încorporați și untul.
Ungeți vasul cu un pic de ulei, puneți aluatul înapoi în el și lăsați la loc cald, la dospit, pentru aproximativ 1 oră.
Împărțiți aluatul în 35 de bucăți.
Formați bile rotunde și puneți-le pe o tavă pregătită. Lăsați să crească din nou pentru încă 30 de minute până la 1 oră. Presărați puțină făină deasupra înainte de coacere.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 18 minute. Pentru o coajă moale, ungeți cu sirop, apă cu miere sau unt topit imediat după coacere.
Savurați cu poftă! Poftă bună!