Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec de casă delicios și pufos, ca un norișor – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 80 ml lapte
- 60 ml ulei
- 70 g făină
- 10 g pudră de cacao
- 4 albușuri de ou
- 4 gălbenușuri de ou
- 70 g zahăr
- 1/3 linguriță sare
- 1/2 linguriță suc de lămâie
- Ciocolată mărunțită
Mod de preparare:
Într-un bol amestecați laptele, uleiul, făina și gălbenușurile de ou.
În alt bol bateți albușurile de ou împreună cu sare, suc de lămâie și zahăr.
Împărțiți în două porții și adăugați pudra de cacao în a doua porție.
Împărțiți spuma de albușuri în 2 și încorporați câte o porție în cele 2 tipuri de aluat.
Transferați în tava de copt: adăugați amestecul cu cacao, după care amestecul alb și presărați cu ciocolată mărunțită.
Coaceți într-o altă tavă cu apă fierbinte în cuptorul preîncălzit la170°C timp de 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!