Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle de casă moi și oufoase, cu lapte condensat – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 390 g făină
- 1 lingură drojdie instant
- jumătate linguriță sare
- 240 ml lapte (la temperatura camerei)
- 240 g lapte condensat
- 1 ou mare
- 60 g unt (tăiat în cuburi, la temperatura camerei)
Ingrediente necesare pentru uns:
- 1 ou mic
- 1 lingură lapte
Ingrediente necesare pentru glazura de lapte condensat:
- 3 linguri lapte condensat
- 1 lingură de unt (topit, la temperatura camerei)
Ingrediente necesare pentru uns tava:
- 30 g unt (la temperatura camerei)
Mod de preparare:
Cerneți făina într-un bol, adăugați restul ingredientelor uscate și, folosind un mixer cu cârlig pentru aluat, la viteză mică, adăugați oul, laptele și laptele condensat la amestecul uscat și amestecați până când se formează un aluat lipicios (aproximativ 1 minut).
Măriți viteza la mediu-mic, adăugați untul, câte o bucată pe rând, și frământați până untul este complet incorporat. Continuați să frământați aluatul până când devine neted și elastic, aproximativ 2 minute.
Transferați aluatul într-un bol mare uns și formați o bilă netedă. Acoperiți strâns bolul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească până când și-a dublat volumul. Acest lucru durează aproximativ 1,5 până la 2 ore.
Ungeți tava de copt cu unt. Când aluatul a crescut, transferați-l pe un blat de lucru ușor înfăinat și împărțiți-l în 9 bucăți egale.
Lucrați cu o bucată de aluat pe rând (acoperiți restul cu folie de plastic) pentru a forma fiecare chiflă mică.
Folosiți degetele pentru a întinde aluatul, strângând marginile împreună la partea de jos și rulând-o între palme pentru a forma o bilă netedă.
Apoi transferați bila de aluat, cu partea cusăturii în jos, în tava deja unsă cu unt. Repetați cu restul bilelor de aluat și aranjează-le în tava de copt. Acoperiți-le ușor cu folie de plastic și lăsați-le să crească din nou până când aproape și-au dublat dimensiunea. Asigurați-vă că nu cresc peste marginea tăvii.
Preîncălziți cuptorul la 170°C. Ungeți ușor chiflele cu amestecul de ou și coaceți-le timp de 25 până la 30 de minute.
Scoateți tava din cuptor și lăsați chiflele să se răcorească timp de 5 minute la temperatura camerei.
Ungeți ușor un strat de glazură de lapte condensat pe partea de sus a chiflelor când sunt încă calde.
Apoi lăsați-le să se răcorească pentru alte 30 de minute până la o oră înainte de servire. Puteți servi aceste chifle calde sau la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!