Rețetă simplă și delicioasă, ușor de pregătit – Prăjitură Bounty cu foi fragede și 2 creme aromate

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte

Ingrediente necesare pentru crema cu gălbenușuri:

  • 6 gălbenușuri
  • 400 ml lapte
  • 50 g zahăr pudră
  • 4 linguri făină
  • 250 g unt

Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:

  • 6 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 250 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru foi, amestecăm foarte bine toate ingredientele. Împărțim aluatul în două, învelim în folie alimentată și dăm la frigider peste noapte.

A doua zi tapetăm o tavă de 30*40 cm cu hârtie de copt. Întindem o bucată de aluat și transferăm în tavă.

Pentru umplutura de cocos, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul și, la final, cocosul. Întindem umplutura peste blatul din tavă.

Punem și a doua foaie întinsă peste umplutură. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 20-25 minute.

Fierbem o cremă densă din lapte, zahăr, făină și gălbenușuri. Lăsăm crema să se răcească, după care încorporăm treptat untul mixat spumă, mixând până la omogenizare.

Ungem prăjitura cu această cremă și decorăm cu glazură de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!