Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 2 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 400 g făină
- 1 linguriță bicarbonat
- 1-2 linguri de lapte
Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 300 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 1-2 pachet pișcoturi
- 150 ml cafea
- 1 lingură rom
Mod de preparare:
Încălzim mierea, zahărul, oul și praful de cacao la bain-marie, apoi adăugăm făina și bicarbonatul.
Frământăm aluatul și-l împărțim în două. Întindem peste o hârtie de copt de 25*35 cm și coacem pe dosul tăvii, la 180 grade Celsius, timp de 7-8 minute fiecare.
Crema: fierbem budinca cu laptele, frecăm untul cu zahărul, apoi combinăm cele două compoziții reci.
Asamblare: întindem peste primul blat o parte din crema de vanilie, punem pișcoturile (înmuiate în cafea cu rom) peste cremă, întindem crema rămasă și așezăm ultimul blat.
Lăsăm la rece peste noapte. Decorăm cu zahăr pudră și feliem a doua zi.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post