Fursecuri de casă cu unt și cocos – Ușor de făcut, foarte fragede și foarte delicioase

Ingrediente necesare pentru 6 porții:

  • 120 g făină
  • 60 g fulgi de cocos
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 60 g unt moale
  • 1 gălbenuș de ou
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 1-2 linguri lapte
  • puțină sare

Mod de preparare:

Într-un bol mai mare, amestecăm făina cu cocosul, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugăm și untul moale, gălbenușul și 50 ml lapte, apoi frământăm bine cu mâna.

Formăm o bilă – o învelim cu folie alimentară și o punem la frigider pentru 30 minute.

Întindem aluatul pe o suprafața de lucru presărată cu făină, apoi decupăm mici cerculețe cu ajutorul unui pahar. Ungem cerculețele cu lapte și presărăm fulgi de cocos peste ele.

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius și coacem timp de 10 minute.

Vom obține aproximativ 15 bucăți…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!