Chec pufos de casă, cu stafide – Foarte ușor de făcut, mai ușor de atât nu se poate

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 250 ml smântână pentru prăjituri (30% grăsime)
  • zeama de la o portocală (100 ml)
  • coajă rasă de lămâie
  • stafide (sau fructe confiate)
  • 25 g drojdie
  • puțină sare
  • 1 ou

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele în mașina de frământat aluat (drojdia o dăm prin răzătoare). Lăsăm aparatul să frământe aluatul pentru mai mult timp, pentru a obține un aluat cât mai aerat… Dacă nu aveți mașină de frământat aluatul, va trebui să îl faceți prin metoda clasică…

Transferăm în forma rotundă și lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.

Coacem la 180 grade Celsius, timp de 35-40 minute, funcție de cuptor.

Dacă doriți, puteți pregăti și o glazură… În orice caz, este delicios… și rămâne pufos și a doua zi!

Savurați cu drag! Poftă bună!