Rețetă pas cu pas, cu imagini – Papanași Sirniki, pufoase și delicioase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 9-10 papanași:
- 700 g brânză de vaci (scursă bine)
- 1 ou + 1 gălbenuș de ou
- 50 g zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 42 g făină albă
- 1/4 cană stafide (opțional)
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- Smântână și gem pentru servire
Mod de preparare:
Folosind o sită fină sau un tifon, stoarceți cât mai mult lichid posibil din brânză. Transferați într-un bol mare.
Adăugați ouăle, zahărul, sarea, extractul de vanilie și amestecați până când compoziția devine omogenă și netedă.
Adăugați făina și stafidele și amestecați până se combină (nu amestecați prea mult).
Scoateți o porție din aluat, tăvăliți-o în făină și formați o chiflă cu grosimea de aproximativ 1.5 cm. Tăvăliți exteriorul în făină după nevoie pentru a preveni lipirea.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu, adăugați untul/uleiul. Prăjiți sirniki la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când devin aurii.
Serviți cu smântână și gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!