Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Salată Festivă (cu ouă, pește și cartofi) – Salată aspectuoasă și apetisantă, ideală pentru mesele festive

Ingrediente necesare:

  • 100 ml apă
  • 1 lingură gelatină
  • 250 g maioneză
  • 5 cartofi fierți
  • 5 ouă fierte
  • 250 g pește semi sărat (somon sau păstrăv)
  • 100 g cașcaval
  • 1 legătură ceapă verde
  • Icre roșii, mărar (pentru decor)

Mod de preparare:

Dizolvăm gelatina în apa rece și o lăsăm la hidratat timp de 10-15 minute (sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj). După ce se umflă, o topim pe baie de aburi sau pe foc mic, având mare grijă să nu o clocotim. Lăsăm gelatina să se răcorească un pic. Amestecăm gelatina caldă cu maioneza.

Separăm albușurile de gălbenușuri și le dăm prin răzătoarea mică. Dăm și cașcavalul pe răzătoarea mică.

Într-un bol amestecăm albușurile rase cu 2 linguri e maioneză cu gelatină. Într-un alt bol amestecăm gălbenușurile rase cu cașcavalul ras și cu 4 linguri de maioneză cu gelatină.

Tăiem peștele în cubulețe, dăm cartofii fierți prin răzătoarea mare și tocăm mărunt ceapa verde.

Asamblare: tapetăm o formă de chec cu folie alimentară și întindem compoziția de gălbenușuri în ea. Peste gălbenușuri răspândim ceapa verde peste care întindem un strat subțire de maioneză cu gelatină.

Urmează stratul de albușuri peste care punem peștele. Peste stratul de pește întindem încă un strat subțire de maioneză cu gelatină.

Urmează stratul de cartofi pe care îl presăm bine cu o furculiță.

Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru câteva ore. După câteva ore răsturnăm salata pe un platou și îndepărtăm folia.

Decorăm cu icre roșii și frunze de mărar.

Savurați cu poftă! Poftă bună!