Rețetă simplă de langoș – Aveți nevoie de 1 kg făină, 500 ml apă, drojdie, usturoi, cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină
- 10 g drojdie uscată
- 1 lingură sare
- 500 ml apă caldă
- Ulei pentru prăjit
- Usturoi pentru uns
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu sarea și cu drojdia. Adăugăm apa și frământăm un aluat omogen.
Acoperim cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit la loc cald.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină.
Împărțim aluatul în bucăți egale pe care le lăsăm la dospit pentru încă 15-20 de minute.
Încingem uleiul.
Apăsăm și întindem bucățile de aluat cu mâna, lăsând marginile un pic mai groase.
Prăjim pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
Amestecăm 50 ml de apă cu usturoi pisat.
Imediat ce sunt gata, ungem fiecare langoș cu amestecul de usturoi și presărăm sare deasupra.
Servim cu cașcaval ras, smântână, ceapă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!