Rețetă cu imagini, pas cu pas – Fursecuri de casă fragede și moi – Fursecuri delicioase cu gem – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 125 g unt moale
- 125 g zahăr
- 60 ml ulei
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- Zahăr vanilat
- 400 g făină (aproximativ)
- 5 g praf de copt
- Gem de caise (sau gemul preferat)
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Amestecăm untul cu zahărul tos, cel vanilat, sarea și uleiul.
Încorporăm ouăle după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Frământăm un aluat omogen pe care îl împărțim în 3 părți egale și le învelim în folie.
Întindem prima bucată de aluat pe o bucată de hârtie de copt.
Punem pe o margine gemul și pliem așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Porționăm fursecurile și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. După coacere le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!