Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 250 g brânză de vaci
- 250 g margarină
- 250 g cartofi (fierți)
- 1 linguriță sare
Pentru tapetat: 1 ou
Pentru decor: boabe de piper (în jur de 30)
Mod de preparare:
Zdrobim brânza și cartofii, adăugăm untul moale, făina, sarea și frământăm bine. Lăsăm să se odihnească la rece, aproximativ 60 minute.
Pe o suprafață presărată cu făină, întindem aluatul și decupăm cercuri mari cu un pahar întors. Tăiem pe o parte un triunghi mic de 1,5 cm. Tapetăm cu ou și, din laturile triunghiurilor, formăm urechiușele.
Cu un pahar mai mic decupăm nasurile purcelușilor, apoi le așezăm peste cercurile mai mari. Cu ajutorul unui pai decupăm și nările. Folosim câte două boabe de piper pentru ochișori.
Punem purcelușii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, până se rumenesc ușor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post