Ingrediente necesare pentru 57 cornete:
- Aproximativ 750 g făină
- 250 ml apă
- 250 ml ulei
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 1 L lapte
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 5 linguri făină
- 250 g unt
Alte ingrediente necesare:
- Ulei pentru uns bețele de rulouri
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Primul pas este să setăm cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru cornete, mixăm toate ingredientele într-un bol până obținem o cocă omogenă și moale. Frământăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină până devine suficient de tare pentru a fi întins. Împărțim aluatul în două bile mici și întindem două foi.
Tăiem fâșii de 2 cm lățime.
Luăm bățul, sau coceanul, îl ungem cu un pic de ulei după care fixăm bine prima fâșie de aluat, începând de la vârful cornetului. Rulăm în spirală, până spre bază, apăsând ușor ca să se prindă cât mai bine de băț. Procedăm la fel până se termină fășiile de aluat.
Transferăm cornurile pe tava tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor. Coacem până se rumenesc frumos, întorcându-le periodic.
Pentru crema de vanilie, amestecăm zahărul cu ouăle într-o cratiță medie. Turnăm și laptele, punem și vanilia, făina și mixăm până nu mai rămân cocoloașe. La final, punem și bucățelele de unt.
Punem cratița pe foc mic și amestecăm continuu cu un tel până se îngroașă crema.
Asamblare:
Umplem fiecare cornet cu crema de vanilie: folosim un poș sau o pungă tăiată la un colț.
Presărăm cornetele cu zahăr pudră.
Notă:
După plac, puteți aroma cornetele cu o jumătate de linguriță de coajă rasă de lămâie sau de portocală. Găsiți acești suporți metalici ( fie cilindrici, fie conici ) în magazinele de menaj, cel mai bine este să aveți măcar 6 bucăți. Diferența dintre cornete și rulouri este la forma pe care o folosiți: cilindri de metal sau conuri.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!