Ingrediente necesare pentru blat:

  • 80 g făină
  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 20 g pudră de cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză dulce de vaci ( sau mascarpone, urdă, brânză Philadelphia )
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 g unt mai gras
  • 100 g stafide

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 500 ml suc Fanta de portocale
  • 1 pachet budincă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm 110 g de zahăr împreună cu gălbenușurile după care adăugăm uleiul și mixăm până la omogenizare.

Separat, batem spumă tare albușurile împreună cu cantitatea rămasă de zahăr. Încorporăm spuma rezultată în compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă. Adăugăm și praful de copt stins în zeamă de lămâie sau un pic de oțet.

Treptat, încorporăm și făina cernută de mai multe ori. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Transferăm compoziția în tava pregătită și o dăm la cuptorul preîncălzit. Coacem blatul până trece testul cu scobitoarea, la foc mediu, după care îl lăsăm să se răcească.

În timp ce blatul se răcește, pregătim crema. Într-un bol, frecăm untul împreună cu zahărul pudră, până la omogenizare. Punem și brânza, stafidele înmuiate în apă caldă și amestecăm foarte, foarte bine. Întindem crema astfel obținută peste blatul rece, într-un strat uniform.

Pentru glazură, dizolvă praful de budincă în sucul rece, după care fierbem compoziția până se îngroașă. Lăsăm glazura să se răcorească timp de 2-3 minute după care o întindem peste crema de brânză. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Notă: în loc de budincă de vanilie, pentru glazură putem folosi și amidon.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!