Ingrediente necesare pentru blat:

  • 1 cană făină
  • 2 /3 cană zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 ouă
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 plicuri praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 400 ml frișcă lichidă cu minim 30% grăsime
  • 2 lingurițe gelatină
  • 330 g iaurt grecesc
  • 60 ml apă
  • 6 lingurii zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Am măsurat ingredientele cu o cană de 250 ml

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușurile. Mixăm într-un bol albușurile, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o bezea tare. Încorporăm gălbenușurile și uleiul mixând până la omogenizare. La final, adăugăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt și amestecăm ușor, folosind o spatulă de silicon.

Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt. Transferăm compoziția în tava pregătită și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 40 de minute aproximativ. După ce blatul se răcește, îl tăiem longitudinal în două pentru a obține două foi.

Pentru cremă, dizolvăm gelatina granulată în 60 ml de apă. Lăsăm deoparte timp de 10 minute ca să se umfle, după care o încălzim ușor. Avem mare grijă să nu fierbem gelatina!

Într-un bol separat, mixăm frișca lichidă și o amestecăm cu iaurtul. Mixând în continuare, adăugăm și zahărul pudră și, la final, gelatina.

Umplem cele două foi cu crema rezultată.

Pentru glazură, topim într-un bol pus pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu untul.

Amestecăm până la omogenizare, după care turnăm glazura peste blatul superior.

Dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!