Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Zacusca de dovlecei – Rețetă rapidă (fără sterilizare), gata în 35 minute
Ingrediente necesare:
- 2 kg dovlecei
- 3 ardei grași, mari
- 2 cepe mari
- 3 morcovi mari
- 2 mere verzi
- 3 ardei iuți, roșii
- 100 g usturoi
- 120 ml ulei
- 800 ml suc de roșii
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri oțet
- 2 linguri sare
Din ingredientele de mai sus obținem 8 borcane de 450g.
Mod de preparare:
Curățăm legumele și tăiem în cuburi. Punem o cratița cu ulei pe foc și adăugăm ceapa. O călim timp de 2 minute, adăugăm morcovii, amestecăm și călim totul împreună pentru încă 2 minute.
Adăugăm ardeiul gras, merele, sucul de roșii și amestecăm. Acoperim cratița cu capac și fierbem totul împreună timp de 15 minute. După 15 minute adăugăm zahărul, sarea, oțetul, usturoiul pisat, ardeiul iute și dovleceii. Amestecăm și reducem focul la mediu spre mic și fierbem zacusca timp de 20 de minute.
O transferăm în borcane curate după care închidem ermetic borcanele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!