Rețetă explicată pas cu pas – Ardei umpluți (cu orez și carne tocată) – Aveți nevoie de 1 kg ardei,1 ceapă, 3 linguri orez, 500g carne tocată, 250g morcovi și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg ardei
- 2 linguri mari orez
- 500 g carne tocată (amestecăm poc și vită)
- Sare, piper, verdețuri uscate
- 1 ceapă
- 4 linguri ceapă verde
- Pătrunjel verde
- 60 g păstârnac
- 2 linguri ulei
- 250 g morcovi
- 2-3 tulpini țelină
- 300 ml sos de roșii
- 1 lingură făină
- Apă
Mod de preparare:
Punem orezul în apă rece și lăsăm deoparte pentru 1 oră. Ulterior, scurgem bine apa. Spălăm ardei după care îi curățăm de cotoare și semințe. Tocăm mărunt ceapa și păstârnacul și le călim în ulei încins până se rumenesc frumos.
Punem carnea într-un bol adânc, adăugăm sare, piper și condimentele preferate, orezul, ceapa și păstârnacul prăjit, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și omogenizăm. Umplem ardeii cu acest amestec.
Punem ardeii umpluți într-o oală încăpătoare, adăugăm și bucățile de țelină și de morcovi. Pentru sos, dizolvăm făina în 50 ml de apă, adăugăm sosul de roșii și amestecăm bine.
Turnăm sosul peste ardei și punem oala pe foc. Fierbem timp de 30 de minute, sub capac și pe foc mic. după 15 minute, gustăm sosul și îl potrivim de sare, piper și/ sau condimente.
Savurați cu poftă! Poftă bună!