Daca iti plac ardeii grasi, cu siguranta vei dori sa incerci aceasta reteta. Ardeii grasi prajiti in ulei de floarea soarelui si pusi la borcan pentru iarna au un gust delicios. Ii faci acum si ii mananci peste cateva luni.

Ingrediente pentru un borcan de 1 litru:

  • 1.3 kg ardei gras, 1 lingura sare grunjoasa
  • 100 gr zahar, 4 catei de usturoi tocati grosier
  • 7 boabe de piper negru
  • 100 ml otet

Cum se pune ardeii grasi la borcan? Spalam borcanul din sticla in care vom pun ardeii grasi dupa ce i-am prajit. Il clatim bine si il sterilizam in cuptor. Capacul il fierbem intr-o oala cu apa timp de 2 minute.

Spalam ardeii grasi, ii lasam sa se usuce, apoi le scoatem semintele.

Punem o cantitate mica de ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si prajim ardeii pe ambele parti.

Pe fundul borcanului sterilizat puntem 7 boabe de piper negru, zahar, sare si usturoiul tocat grosier. Deasupra, asezam ardeii prajiti in ulei.

Turnam apa clocotita in borcan. Infiletam bine capacul. Intoarcem borcanul cu gura in jos, il acoperim cu o patura sau un prosop gros si il lasam sa se raceasca lent.

Dupa ce borcanul cu ardei s-a racit complet, il depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Incearca reteta noastra si bucura-te de gustul delicios al ardeilor grasi, inclusiv pe timpul iernii.

Daca nu doresti sa prajesti ardeii in ulei, poti sa-i coci la cuptor. Vor fi la fel de gustosi.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!