Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tiramisu de casă – Rețetă ușoară, rapidă și delicioasă, gata imediat… Delicios!

Ingrediente necesare:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 350 ml cafea
  • 3 linguri esență de rom
  • 40 bucăți pișcoturi
  • 3 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Punem gălbenușurile într-un vas termorezistent. Punem vasul pe baie de aburi, adăugăm zahărul și mixăm timp de 8-10 minute până obținem o cremă densă și deschisă la culoare.

Luăm crema de gălbenușuri de pe baia de aburi și adăugăm în ea mascarpone rece. Omogenizăm după care încorporăm în 2 tranșe frișca bătută spumă tare, amestecând ușor cu spatula.

Amestecăm cafeaua cu esența de rom, trecem pișcoturile prin acest amestec și le punem într-un vas yena. Punem 20 de bucăți, în vasul de 23*34 cm. Acoperim pișcoturile cu jumătate din cremă. Uniformizăm frumos și punem încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea. Întindem deasupra crema rămasă.

Dăm prăjitura la frigider pentru minim 4 ore, preferabil peste noapte. A doua zi, o pudrăm cu pudră de cacao și o putem servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!