Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tiramisu de casă – Rețetă ușoară, rapidă și delicioasă, gata imediat… Delicios!
Ingrediente necesare:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 500 ml frișcă lichidă
- 350 ml cafea
- 3 linguri esență de rom
- 40 bucăți pișcoturi
- 3 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Punem gălbenușurile într-un vas termorezistent. Punem vasul pe baie de aburi, adăugăm zahărul și mixăm timp de 8-10 minute până obținem o cremă densă și deschisă la culoare.
Luăm crema de gălbenușuri de pe baia de aburi și adăugăm în ea mascarpone rece. Omogenizăm după care încorporăm în 2 tranșe frișca bătută spumă tare, amestecând ușor cu spatula.
Amestecăm cafeaua cu esența de rom, trecem pișcoturile prin acest amestec și le punem într-un vas yena. Punem 20 de bucăți, în vasul de 23*34 cm. Acoperim pișcoturile cu jumătate din cremă. Uniformizăm frumos și punem încă un strat de pișcoturi trecute prin cafea. Întindem deasupra crema rămasă.
Dăm prăjitura la frigider pentru minim 4 ore, preferabil peste noapte. A doua zi, o pudrăm cu pudră de cacao și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!