Plăcinte cu cartofi și carne tocată – Sunt atât de bune încât le fac în fiecare săptămână (aproape în fiecare săptămână)

Rețetă gustoasă și sățioasă

Ingrediente:

  • 500 grame de carne (pe care o preferați)
  • 1,5 kg de cartofi
  • 1 ceapă
  • 50 grame de unt
  • jum. de ceașcă de făină
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Felul de carne ales se trece prin mașina de tocat carne, adăugând sare și piper după gust.

Tocați ceapa și adăugați-o la carnea tocată.

Din 1,5 kg de cartofi pregătiți piureul…

Răciți piureul de cartofi și adăugați sare, unt și făină, dar puteți adăuga și condimente după gust…

Făina trebuie amestecată uniform, astfel încât amestecul de cartofi să fie cât mai omogen posibil…

Blatul de cartofi se întinde pe palmă, dimensiunea fiind cea a palmei, în mijlocul căruia se pune puțin din amestecul de carne.

Presați până obțineți o formă rotundă, asemănătoare unei mici plăcinte…

După ce au fost modelate plăcintele, se prăjesc într-o tigaie preîncălzită cu ulei de floarea-soarelui, până când se rumenesc pe fiecare parte și până se formează crustă apetisantă… Prăjiți plăcintele pe ambele părți.

Poftă bună!