Ingrediente:

  • 3 pahare de zahăr
  • 180 g praf de cacao
  • 5 ouă
  • 3/4 pachet de unt + 200 g
  • 1 plic de zahăr de vanilie
  • 1,5 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 3 pahare cu făină de grâu
  • 700 ml de chefir
  • 120 ml de lichior sau sirop
  • lapte condensat

Mod de preparare:

Într-un recipient adânc, amestecați 3 pahare de zahăr cu 180 g de pudră de caca și bateți bine. Adăugați 5 ouă și amestecați bine, până se omogenizează totul.

Într-un recipient separat, topiți trei sferturi de pachet de unt, răciți puțin, apoi turnați în amestecul de ciocolată și amestecați iar. Adăugați pliculețul de zahăr de vanilie și amestecați din nou. În compoziția rezultată, turnați 700 ml de chefir, adăugați 1-2 lingurițe bicarbonat de sodiu (stins cu oțet) și amestecați bine ingredientele.

Turnați 3 pahare de făină și amestecați până când compoziția se omogenizează în totalitate… Tapetați tava cu hârtie de copt, ungeți cu puțin unt, apoi turnați 10 linguri din aluatul moale obținut și întindeți-l pe întreaga suprafață a tăvii… Se încălzește cuptorul la 180 de grade și se coace blatul timp de 30 minute.

Verificați cu ajutorul unei scobitori dacă este suficient de copt. În mod similar, coaceți blaturile din restul de aluat. După ce ați copt toate blaturile, le lăsați să se răcească complet, apoi le înmuiați în 120 ml de lichior sau sirop.

Pregătiți crema. Pentru a trece la această etapă, într-un vas adânc, folosind un mixer, bateți 200 g de unt cu 1 lingură de lapte condensat…

Lăsați deoparte un blat, veți avea nevoie de el pentru a decora tortul. Restul blaturilor le ungeți bine cu cremă. Ungeți tortul cu crema rămasă, atât pe stratul superior, cât și pe partea laterală, apoi presărați-l cu blatul pe care l-ați păstrat (fărâmițat).

Puteți decora tortul cu ce doriți, cu ce vă place… Dați tortul în frigider timp de cel puțin 4 ore pentru a se înmuia bine – preferabil de lăsat la rece pentru întreaga noapte…

Magnificul Tort Pele este gata! Poftă bună!