Rețetă explicată pas cu pas – Gogoșele pufoase și aromate (cu brânză dulce)
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză de vaci
- 1 ou
- 5-6 linguri zahăr
- 1 pahar și jumătate de făină (în jur de 200g)
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm spumă. Încorporăm și brânza și bicarbonatul. La final încorporăm făina, frământând până obținem un aluat omogen și neted.
Lăsăm aluatul să se odihnească la temperatura camerei pentru 15-20 de minute după care formăm un sul lung pe care-l tăiem în bucățele egale. Formăm câte o bilă din fiecare bucățică de aluat.
Avem grijă să nu le facem prea mari deoarece gogoșile vor mai crește ușor în timpul prăjirii…
Prăjim gogoșelele în baie de ulei încins, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de ulei după care le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!