Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă fără coacere – Prăjitură Cabană cu biscuiți, brânză dulce și banană – O bunătate, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 9 biscuiți (formă pătrată)
- 250 g brânză de vaci
- 1 banană
- 4 linguri zahăr
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- Zahăr vanilat
- Lapte (pentru a înmuia biscuiții)
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură pudră de cacao
- 50 g unt
- 2 linguri lapte
- Fulgi de cocos (pentru decor)
Mod de preparare:
Punem brânza de vaci într-un bol. adăugăm zahărul tos și cel vanilat, untul moale și omogenizăm bine.
Punem o bucată mai mare de folie alimentară pe suprafața de lucru, pliată în 2 straturi. Trecem biscuiții prin lapte și îi punem pe folie într-un singur strat (3×3).
Întindem amestecul de brânză peste biscuiți, uniformizăm frumos și punem banana la mijloc.
Cu ajutorul foliei tragem marginile spre mijloc, modelând o căsuță sau un tort în formă de triunghi. Înfășurăm tortul în folie și îl dăm la frigider pentru 20 de minute.
Pentru glazură, punem pudra de cacao într-un bol mai mic. Adăugăm zahărul și amestecăm. Adăugăm și untul topit și laptele cald și amestecăm bine, până la omogenizare. Dăm bolul la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, cât să se încălzească amestecul.
Scoatem tortul din frigider, îndepărtăm folia și îl așezăm pe un platou. Răspândim glazura deasupra tortului și decorăm cu fulgi de cocos. Dăm tortul înapoi la frigider pentru 60-90 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!