Ingrediente necesare:
- 1 kg dovlecei
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 legătură mărar
- 200 ml suc de roșii
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei încins călim ardeiul tocat și ceapa tocată mărunt timp de 2 minute, la foc mediu, după care adăugăm și morcovul tocat rondele și călim legumele împreună timp de 5 minute.
Spălăm bine dovlecei, îi curățăm de coajă, îi tăiem în felii groase de un deget, apoi punem feliile în tigaia cu legume. Condimentăm mâncărica, lăsăm legumele să se călească împreună, la foc mic, pentru încă 5 minute, apoi adăugăm apă fierbinte peste ele, cât să le acopere.
Atunci când dovleceii s-au fiert, adăugăm și sucul de roșii, amestecăm și mai fierbem pentru încă 5 minute.
La final, adăugăm și mărarul spălat și tocat mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro