Timp de pregătire:
40 minute
Cantitate:
Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 300 g margarină sau unt
- 20 ml smântână
- 2 gălbenușuri de ou
Pentru uns aluatul:
- 4-5 linguri de untură (topită)
Pentru umplutură:
- 2 albușuri de ou
- 200 g nuci măcinate
- 150 g zahăr pudră
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Frământăm ingredientele pentru aluat și împărțim aluatul în două părți egale. Întindem subțire, ungem cu untura topită și rulăm ca la orice ruladă…
Împachetăm în folie și lăsăm la rece minim 1-2 ore (sau chiar peste noapte). Nu punem nici sare, nici zahăr în aluat! Putem modela aluatul cum vrem și putem umple cu ce vrem. Vor ieși niște cornulețe fragede și foarte gustoase.
După ce scoatem cele două părți de aluat din frigider, le tăiem în două. Astfel, vom obține 4 rulouri mici.
Întindem, rând pe rând, fiecare rulou.
Batem albușurile spumă tare împreună cu zahărul, apoi adăugăm coaja de lămâie și nucile (eu am pus și un pic de zeamă de lămâie).
Împărțim umplutura în 4 părți egale.
Întindem primul aluat și, pe partea de jos, întindem o parte din umplutură, apoi rulăm.
Tăiem ruloul după gust, apoi îndoim puțin cornulețele. La fel procedăm și cu restul rulourilor.
Este important să nu rulăm foarte strâns pentru că se pot crăpa!
Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem 20-25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
La final, presărăm cu zahăr pudră…
Vă dorim poftă bună!
Discussion about this post