Guguluf cu cacao și umplutură de brânză și caise – Se prepară din 300g făină, 4 ouă, 500g brânză de vaci și…
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci, moale
- 1 gălbenuș
- 4 linguri zahăr pudră
- 4 linguri frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 37 g pudră de budincă cu gust de vanilie
- 1 conservă caise
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă întregi + albușul rămas de la umplutură
- 150 g zahăr tos
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- 300 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru umplutură, mixăm brânza cu frișca lichidă, încorporăm gălbenușul, zahărul vanilat și cel tos și praful de budincă.
Pentru blat, mixăm ouăle și albușul spumă. Încorporăm uleiul și laptele, mixând până la omogenizare. Cu o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu un praf de sare, cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină tava de guguluf. Transferăm jumătate din compoziția de blat în tavă. Punem umplutura,caisele și compoziția rămasă de blat.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Lăsăm guguluful să se răcească după care îl răsturnăm din tavă pe un platou și decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!