Ingrediente:
- 500 g castraveți
- 500 g varză
- 500 g roșii
- 500 g ardei
- 250 g ceapă
- 250 g morcovi
- 125 ml ulei
- 70 ml oțet
- 60 g zahăr
- 5 frunze de dafin
- 125 g sare
- 10 boabe de piper negru
Mod de preparare:
1. Mărunțim varza, pe urmă o amestecăm cu o lingură de sare, cu ajutorul mâinilor.
2. Curățăm ardeii de semințe, pe urmă îi tăiem bucățele medii.
3. Tăiem castraveții felii de 5 mm grosime. Îi amestecăm cu legumele pregătite anterior.
4. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe.
5. Curățăm ceapa, pe urmă o tăiem rondele de grosime medie.
6. Decojim morcovii și îi tăiem felii.
7. Punem legumele într-un vas adânc. Adăugăm sarea rămasă, uleiul, boabele de piper, frunzele de dafin, 25 ml de oțet și amestecăm foarte bine. Lăsăm legumele la marinat timp de o oră. Amestecăm constant în tot acest timp.
8. Punem vasul la fiert, pe foc mediu. Când amestecul a început să fiarbă, reducem focul, acoperim vasul cu un capac și gătim timp de 8 minute, amestecând la fiecare 2 minute. La final, adăugăm oțetul rămas, amestecăm bine și luăm vasul de pe foc. Repartizăm compoziția în borcane sterilizate.
Poftă bună!