Rețetă simplă și rapidă – Sărățele cu cașcaval – Aveți nevoie de 250g făină, 200g unt cubulețe, 200g cașcaval ras, 50 ml lapte și…

Ingrediente necesare:

  • 250 g făină
  • 200 g unt rece, cubulețe
  • 200 g cașcaval ras
  • 1 linguriță sare
  • Jumătate linguriță bicarbonat
  • 50 ml lapte

Alte ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 25 g cașcaval ras
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu sarea și cu untul. Adăugăm și cașcavalul și laptele amestecat cu bicarbonatul. Frământăm un aluat moale și omogen. Setăm cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întindem aluatul la o grosime de 4-5 mm și decupăm bețișoarele ( 1 cm grosime, 8-10 cm lungime ).

Ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras deasupra. Sărăm după gust.

Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 12-15 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!