Ingrediente necesare:
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- 90 g ciocolată
- 1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare:
Aducem laptele până la punctul de fierbere.
Într-un bol, amestecăm cu telul ouăle și zahărul.
Adăugăm și vanilia și amidonul și amestecăm până la omogenizare.
În fir subțire, turnăm un sfert din laptele fierbinte, amestecând continuu cu telul.
Transferăm compoziția în cratița cu lapte și punem pe foc mediu.
Fierbem crema până începe să se îngroașe, amestecând continuu.
Luăm crema de pe foc și mai amestecăm timp de 1 minut.
Punem crema înapoi pe plită și o aducem până la punctul de fierbere, după care o mai fierbem timp de 30 de secunde după primele bule.
Transferăm crema astfel obținută într-un vas curat, adăugăm bucățelele de ciocolată și, după 1 minut, amestecăm până la omogenizare.
Să o folosiți cu spor! Poftă bună!