Prajitura cu fructe si Nutella este tare gustoasa. Nu am folosit niciun gram de zahar pentru a prepara acest desert. In plus, nu am fost nevoita nici macar sa folosesc cuptorul…

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr ciocolata cu lapte, 2 linguri miere de albine
  • 1 lingura Nutella, 100 gr unt
  • 2 linguri smantana dulce 30%
  • 50 gr orez expandat

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 ml smantana dulce
  • 2 plicuri frisca
  • 2 jeleuri de lamaie

In plus:

  • 4 kiwi, 5 mandarine
  • 400 gr lapte condensat caramelizat
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita, pe foc, ciocolata cu lapte, mierea de albine, Nutella, untul si smantana dulce. Amesteca pana se dizolva toate ingredientele.

Adauga apoi orezul expandat si toarna tot amestecul intr-o tava patrata de 24 x 24 cm. Baga tava la frigider pentru 10 minute.

Unge apoi blatul din tava cu lapte condensat caramelizat.

Dizolva jeleul de lamaie intr-un bol cu apa fierbinte si lasa-l putin sa se raceasca.

Bate smantana dulce si praful de frisca cu mixerul.

Adauga jeleul si amesteca bine. Imparte crema obtinuta in trei parti egale. Toarna o parte din crema peste laptele condensat din tava.

Taie fructele kiwi in felii si pune-le peste crema.

Toarna cea de-a doua crema deasupra si taie mandarinele in felii. Pune felii de mandarina peste crema. Acopera cu crema ramasa.

Da ciocolata printr-o razatoare cu ochi mari. Presara ciocolata rasa peste prajitura.

Pune prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Ar fi de preferat sa lasi prajitura la frigider o noapte intreaga.

A doua zi o poti taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!