Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • 140 g zahăr
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 200 g zahăr
  • 4 albușuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g nuci măcinate
  • Câteva linguri gem de caise

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu untul și cu zahărul. Separat, amestecăm făina cu praful de copt, după care încorporăm acest amestec în cel cu gălbenușuri. Frământăm un aluat omogen, formăm o bilă și o împărțim în două părți egale.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 28*32 cm. Din prima bucată de aluat întindem o foaie pe care o așezăm în tava pregătită și o ungem cu gemul de caise.

Pentru umplutură, amestecăm bine albușurile după care adăugăm și zahărul tos și cel vanilat, fulgii de cocos și nuca. Distribuim umplutura, uniform, peste blatul din tavă uns cu gem.

Luăm bucata rămasă de aluat, o mai frământăm un pic ca să devină tare, după care o dăm pe răzătoarea mare și punem peste umplutura din tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, Coacem prăjitura timp de 35 de minute sau până se rumenește frumos. O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!