Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 linguri făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură amidon
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru crema cu lapte:

  • 4 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 plicuri praf de budincă

Alte ingrediente necesare:

  • 400-500 g nutella
  • 300 g biscuiți de unt

Ingrediente necesare pentru crema 2:

  • 350 ml frișcă lichidă cu minim 30% grăsime
  • 230 ml apă fierbinte
  • 1 plic gelatină de portocale

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 3-4 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, adăugând treptat și zahărul. Punem și câte un gălbenuș, după care încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și cu amidonul.

Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt în care transferăm amestecul de mai sus. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacem blatul timp de 20 de minute, după care îl lăsăm deoparte să se răcească.

Pentru crema cu lapte, punem la fiert 300 ml lapte împreună cu zahărul. Într-un bol, amestecăm restul de lapte cu praful de budincă.

Când laptele din cratiță ajunge la punctul de fierbere, adăugăm și compoziția de budincă și amestecăm cu un tel până se îngroașă.

Ulterior, oprim focul și lăsăm să se răcească. După ce crema ajunge la temperatura camerei, încorporăm în ea, treptat, untul aflat tot la temperatura camerei. Mixăm până la omogenizare.

Peste blat întindem într-un strat uniform crema cu lapte. Așezăm un strat de biscuiți peste cel de cremă. Peste biscuiți întindem un strat de nutella, peste care așezăm încă un strat de biscuiți.

Pentru crema 2, dizolvăm gelatina în apa fierbinte după care o lăsăm să se răcească. Între timp, mixăm frișca spumă tare și adăugăm apoi gelatina dizolvată. Întindem crema astfel obținută, uniform, peste stratul de biscuiți și decorăm cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!