Cornulețe fragede și moi, cu brânză dulce și vanilie – Atât de bune și de delicioase… excepționale!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt moale
- 1 ou
- Un praf de sare
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 4 linguri esență de rom
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Coajă rasă de lămâie
- 2 gălbenușuri
- 3 linguri praf de budincă de vanilie
- Stafide după gust
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru aluat într-un bol. Frământăm un aluat omogen și moale pe care-l împărțim în 3 părți. Formăm 3 bile, le împachetăm în folie alimentară și le dăm la frigider pentru minim 1 oră.
Pentru umplutură, amestecăm foarte bine toate ingredientele necesare.
Ulterior, întindem o bucată de aluat într-o formă rotundă și groasă de 3-5 mm. Tăiem în triunghiuri.
Punem din umplutură pe fiecare triunghi și rulăm. Procedăm la fel și cu aluatul și umplutura rămasă.
Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Notă: după gust, putem unge cornulețele cu ou bătut.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 30 de minute aproximativ.
După coacere, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!