Timp de pregătire:
60 minute

Cantitate:
Pentru 8 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

  • 9 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 5 g praf de copt
  • un pic de sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 9 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 6 g foi de gelatină (3-4 foi)
  • 250 g unt

Pentru decor:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • fulgi de cocos
  • migdale prăjite

Mod de preparare:

Blat:

Batem albușurile cu un pic de sare, zahăr și zeama de lămâie. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, amidonul și cocosul. Amestecăm apoi cu mare grijă ingredientele.

Întindem într-o formă de tort de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 20 minute. Putem face și testul cu scobitoarea. Avem grijă să nu-l coacem prea mult, întrucât se usucă ușor…

Crema:

Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul (să nu rămână cocoloașe) și praful de budincă și fierbem în 600 ml de lapte. Adăugăm untul în crema încă caldă și amestecăm bine…

Punem gelatina în apă rece pentru 10 minute, apoi o dizolvăm în 50 ml de lapte (nu se fierbe). Adăugăm și gelatina la crema încă călduță…
Întindem crema peste blatul rece de cocos, pe care îl așezăm într-o formă de tort cu margini înalte.

Lăsăm la frigider peste noapte (sau până când se întărește suficient crema).
Punem peste crema întărită un sfert din cantitatea de frișcă și presărăm cu fulgi de cocos.
Decorăm cu restul de frișcă și cu migdale.

Savurați cu drag! Poftă bună!