Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente

  • 200 gr zahăr sau 220 gr zahăr pentru un sos mai gros
  • 90 gr unt 82% grăsime tăiat cubulețe
  • 120 ml smântână pentru frișca
  • 1 linguriță sare de mare grunjoasă

Preparare

Într-o cratiță de inox se pune zahărul să se caramelizeze. Trebuie avut grijă să nu se ardă deoarece va deveni amar.

Untul se adaugă tot deodată și se amestecă bine, se lasă 2 minute să fiarbă și se adaugă smântâna în fir subțire și se amestecă cu o lingură de lemn. Se lasă 1 minut să fiarbă se ia de pe foc și se adaugă sarea.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei după care se pune într-un borcan cu închidere ermetică. Este un deliciu ținând cont că îl folosesc și la servirea clătitelor înghețată etc.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres