Ingrediente necesare
- 250 g făină
- 125 g apă
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr
- o linguriță de drojdie uscată
- o lingură de ulei
- 4 lingurițe de bicarbonat
- cârnăciori de bere (15 buc.)
Mod de preparare:
Într-un vas mai mare, punem făina, pe care o amestecăm cu sare. Adăugăm apoi drojdia, zahărul și amestecăm bine…
Facem o gaură mică în mijlocul făinii și turnăm apa. Amestecăm cu o lingură până obținem o compoziție pe care o putem frământa. Răsturnăm compoziția pe masa de lucru, turnăm un pic de ulei în palme și frământăm până se incorporează uleiul.
Repetăm procedura până când obținem un aluat care nu se lipește de mâini sau de masa de lucru. Frământăm maxim 5 minute…
În continuare, lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 30 minute, sau până se dublează în volum…
După ce a crescut, îl tăiem în 15 fâșii egale, pe care le întindem cu sucitorul.
Peste foile obținute punem câte un cârnăcior, apoi rulăm…
Într-un vas separat, punem la fiert 5 cești de apă. Când apa clocotește, adăugăm bicarbonatul și punem, pe rând, rulourile, câte 20-30 de secunde… Le scoatem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuș de ou și le băgăm în cuptorul încins la 180 grade Celsius.
Gătim timp de 30 minute, sau până se rumenesc frumos deasupra…
Savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki.