Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifteluțe gustoase din conopidă (de post) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 conopidă
- 2 linguri tărâțe de Psyllium
- 100 g migdale măcinate
- Sare și piper negru după gust
- 3 cepe verzi
- 2 căței de usturoi
- Ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru sos:
- 1 avocado
- 1 linguriță oțet
- 6 castraveți murați
- 70 ml iaurt vegan
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Desfaceți conopida în buchețele și aduceți la fierbere o oală mare de apă sărată.
Transferați conopida în oală și fierbeți timp de 3 minute.
Scurgeți conopida și lăsați-o să se răcească.
Pentru sos, tocați fin 1 avocado și adăugați 1 linguriță de oțet și 6 castraveți murați tocați.
Adăugați 70 ml iaurt, condimentați cu sare și piper negru după gust și amestecați până se omogenizează bine. Pentru un gust intens, lăsați sosul să se răcească în frigider timp de 20 de minute.
Dați conopida răcită pe răzătoare. Transferați într-un bol și adăugați 2 linguri tărâțe de psyllium, 100 g migdale măcinate, sare, piper negru, ceapa verde tocată, căței de usturoi tocați.
Amestecați până se combină și lăsați deoparte timp de 10 minute.
Cu mâinile umede, formați bile și apăsați ușor pentru a le aplatiza în chiftele. Puneți chiftelele într-o tigaie ușor unsă cu ulei.
Prăjiți la foc mediu, acoperite cu un capac, timp de aproximativ 3-5 minute sau până când partea de jos este aurie. Întoarceți pe cealaltă parte și prăjiți încă 3-5 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!