Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chifteluțe crocante și savuroase, din varză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 750 g varză
- 2 cepe
- 2 ouă
- 56 g griș
- 2 căței de usturoi
- 1/4 legătură pătrunjel
- 1 linguriță cimbru
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper negru
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Tăiați varza folosind un cuțit ascuțit, fierbeți în apă clocotită timp de 7-8 minute, apoi scurgeți apa foarte bine.
Tăiați cepele, zdrobiți cățeii de usturoi. Într-o tigaie mare, căliți cepele pentru câteva minute și adăugați usturoiul zdrobit. Gătiți la foc mediu-mic până când ceapa devine aurie.
Într-un bol mare puneți varza gătită și scursă, ceapa, pătrunjelul, ouăle, grișul, cimbrul, sarea și piperul.
Amestecați bine toate ingredientele până se încorporează. Dacă este necesar, adăugați mai mult griș.
Lăsați deoparte timp de 10 minute.
Într-o tigaie mare încălziți uleiul. Formați chiftele din amestecul de varză și prăjiți la foc mediu-înalt timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii. Transferați pe un șervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.
Sugestie de servire: smântână cu mărar, iaurt, salată proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!