Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cartofi gustoși și crocanți (la cuptor) cu usturoi și verdeață – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 900 g cartofi
- 5-6 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/4 cană ulei de măsline
- 2 lingurițe cimbru
- Sare după gust
- Piper negru după gust
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 210°C.
Într-o cratiță mică încălziți uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul și rozmarinul. Gătiți timp de 3-4 minute la foc mic până când usturoiul capătă o culoare aurie deschisă. Strecurați uleiul într-un bol mare. Păstrați usturoiul pentru mai târziu.
Tăiați cartofii în sferturi și adăugați-i în bol, peste uleiul aromatizat. Adăugați sare și piper. Amestecați până sunt complet acoperiți.
Transferați cartofii într-o tavă de copt într-un singur strat. Coaceți timp de 30-40 de minute, întorcându-i pe jumătatea timpului, până devin aurii și crocanți.
Presărați usturoiul prăjit pus deoparte și pătrunjelul proaspăt deasupra și serviți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!